Ano de publicação | Título | Autor(es) |
2022 | Addition of soybean protein improves saccharification and ethanol production from hydrothermally pretreated sugarcane bagasse. | FLORENCIO, C.; BADINO, A. C.; FARINAS, C. S. |
2019 | Avaliação dos compostos voláteis em manga (Mangifera indica L). | BERTAZZO, G. B.; GRIZOTTO, P. A.; OLDONI, F. C. A.; FLORENCIO, C.; BOGUSZ JUNIOR, S.; FERREIRA, M. D. |
2022 | Avanços na produção e formulação de inoculantes microbianos visando uma agricultura mais sustentável. | FLORENCIO, C.; BORTOLETTO-SANTOS, R.; FAVARO, C. P.; BRONDI, M. G.; VELLOSO, C. C. V.; KLAIC, R.; RIBEIRO, C.; FARINAS, C. S.; MATTOSO, L. H. C. |
2010 | Cellulase producing microrganisms: selection of strains of Trichoderma spp | FLORENCIO, C.; FARINAS, C. S. |
2022 | Cellulose nanostructures obtained using enzymatic cocktails with different compositions. | BONDANCIA, T. J.; FLORENCIO, C.; BACCARIN, G.; FARINAS, C. S. |
2022 | Co-production of carboxymethyl cellulose and slow-release fertilizer from sugarcane bagasse residue. | FLORENCIO, C.; SILVA, M. J.; BONDANCIA, T. J.; BRONDI, M. G.; FARINAS, C. S.; MARTINS, M. A.; RIBEIRO, C.; MATTOSO, L. H. C. |
2022 | Edible coating based on carnauba wax nanoemulsion and cymbopogon martinii essential oil on papaya postharvest preservation. | OLIVEIRA FILHO, J. G.; SILVA, G. C.; OLDONI, F. C. A.; MIRANDA, M.; FLORENCIO, C.; OLIVEIRA, R. M. D. de; GOMES, M. P.; FERREIRA, M. D. |
2016 | Efeito de aditivos na hidrólise enzimática do bagaço de cana-de-açúcar | FLORENCIO, C.; BADINO JUNIOR, A. C.; FARINAS, C. S. |
2021 | Effect of carnauba wax nanoemulsion coating on postharvest papaya quality. | ZUCCHINI, N. M.; FLORENCIO, C.; MIRANDA, M.; OLDONI, F. C. A.; BONFIM, N. S.; RODRIGUES, K. A.; OLIVEIRA, R. M. D. DE; FOSCHINI, M. M.; HUBINGER, S. Z.; BRESOLIN, J. D.; FERREIRA, M. D. |
2017 | Effect of soybean proteins ont the enzymatic hydrolysis of different pretreated sugarcane bagasse. | FLORENCIO, C.; BRONDI, M. G.; FARINAS, C. S. |
2022 | Encapsulation of Trichoderma harzianum with nanocellulose/carboxymethyl cellulose nanocomposite. | BRONDI, M.; FLORENCIO, C.; MATTOSO, L. H. C.; RIBEIRO, C.; FARINAS, C. S. |
2014 | Estudo comparativo da termoestabilidade de enzimas produzidas por fungos filamentosos em cultivo submerso e combinado. | VASCONCELLOS, V. M.; FLORENCIO, C.; BADINO, A. C.; GIORDANO, R. L. C.; TARDIOLI, P. W.; FARINAS, C. S. |
2013 | Estudo da influência do pH tamponante na concentração por ultrafiltração dos extratos enzimáticos produzidos por fermentação em estado sólido. | BOTTA, D. C.; CUNHA, F. M. da; FLORENCIO, C.; BADINO JR. A. C.; FARINAS, C. S. |
2022 | Fruit quality parameters and volatile compounds from ?Palmer? mangoes with internal breakdown. | OLDONI, F. C. A.; FLORENCIO, C.; BERTAZZO, G. B.; GRIZOTTO, P. A.; BOGUSZ JUNIOR, S.; CARNEIRO, R. L.; COLNAGO, L. A.; FERREIRA, M. D. |
2010 | Microrganismos produtores de celulases: seleção de isolados de trichoderma sp. | FLORENCIO, C.; FARINAS, C. S. |
2009 | Microrganismos produtores de celulases: seleção de isolados de Trichoderma spp. | FLORENCIO, C.; FARINAS, C. S. |
2010 | Otimização da produção de enzimas por trichoderma spp- em fermentação em estado sólido. | FLORENCIO, C.; FARINAS, C. S. |
2017 | Potencial biotecnológico de fungos isolados de área de mineração em relação à produção de enzimas de interesse agroindustrial. | DUTRA, J. F.; FLORENCIO, C.; FARINAS, C. S. |
2017 | Produção de ácidos orgânicos por duas linhagens de fungos filamentosos por fermentação em estado sólido. | GAVA JUNIOR, M.; FLORENCIO, C.; KLAIC, R.; FARINAS, C. S. |
2017 | Studies of enzymatic hydrolysis of sugarcane bagasse pre-treated by steam explosion. | BIANQUINI, T. S.; FLORENCIO, C.; FARINAS, C. S.; RIBEIRO, T. S. |