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Autor(es)
2013
Culturas iniciadoras nativas e seus efeitos nas características físico-químicas de embutido fermentado, com associação de carne suína e de frango.
MATTEI, F. J.
;
SILVEIRA, S. M. da
;
FERRENZ, M.
;
BERTOL, T. M.
;
SILVA, W. P. da
;
FIORENTINI, A. M.
2008
Desenvolvimento de cultivos iniciadores para o processamento de embutidos cárneos artesanais.
BERTOL, T. M.
;
FIORENTINI, A. M.
;
SAWITZKI, M. C.
2014
Desenvolvimento de um cultivo iniciador para salames a partir da microbiota natural isolada de salames artesanais.
BERTOL, T. M.
;
FIORENTINI, A. M.
;
SAWITZKI, M. C.
;
PANDOLFI, J. R.
;
SANTOS FILHO, J. I. dos
;
KAWSKI, V. L.
;
RIBEIRO, J. B.
;
BARROS, E.
2020
Extração e composição do óleo essencial de cascas de citrus de diferentes estádios de maturação.
SIQUEIRA, M. F. F.
;
SIEBENEICHLER, T. J.
;
OLIVEIRA, R. P. de
;
CRUXEN, C. E. S.
;
SILVA, W. P.
;
FIORENTINI, A. M.
2010
Influence of a native strain of Staphylococcus xylosus on the microbiological, physicochemical and sensorial characteristics on milano salami type.
FIORENTINI, A. M.
;
SAWITZKI, M. C.
;
BERTOL, T. M.
;
CUNHA JUNIOR, A.
;
SANT'ANNA, E. S.
2020
Multivariate optimization of Staphylococcus xylosus AD1 biomass production using sugarcane molasses plus yeast extract and soybean meal.
PREICHARDT, L. D.
;
HAUBERT, L.
;
BERTOL, T. M.
;
VICENZI, R.
;
MEINHART, A. D.
;
SILVA, W. P. da
;
FIORENTINI, A. M.
2007
Phenotypic characterization and species-specific PCR of promising starter culture strains of Lactobacillus plantarum isolated from naturally fermented sausages.
SAWITZKI, M. C.
;
FIORENTINI, A. M.
;
BROD, F. C. A.
;
TAGLIARI, C.
;
BERTOL, T. M.
;
ARISI, A. C. M.
;
SANT'ANNA, E. S.
2011
Potencial bacteriocinogênico de bactérias ácido lácticas e staphylococcaceae isoladas da microbiota de embutidos cárneos artesanais na região Sul/Brasil.
FIORENTINI, A. M.
;
SAWITZKI, M. C.
;
FREIRE, V. A. P.
;
DANNENBERG, G. S.
;
BERTOL, T. M.
2012
Rosemary extract and celery powder as natural agents to enhance the quality in colonial salami with different maturation times.
BERTOL, T. M.
;
FIORENTINI, A. M.
;
SANTOS, M. J. H. dos
;
SAWITZKI, A. M.
;
KAWSKI, V. L.
;
AGNES, I. B. L.
;
COATA, C, D.
;
COLDEBELLA, A.
;
LOPES, L. dos S.