Browsing by Author MATSUURA, M. I. da S. F.

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2018A RenovaCalc aplicada ao biocombustível etanol de cana-de-açúcar.SCACHETTI, M. T.; CHAGAS, M. F.; SEABRA, J. E. A.; MATSUURA, M. I. da S. F.; RAMOS, N. P.; MORANDI, M. A. B.; MOREIRA, M. M. R.; NOVAES, R. M. L.; BONOMI, A.
2018RenovaCalc: a calculadora do Programa RenovaBio.MATSUURA, M. I. da S. F.; SEABRA, J. E. A.; CHAGAS, M. F.; SCACHETTI, M. T.; MORANDI, M. A. B.; MOREIRA, M. M. R.; NOVAES, R. M. L.; RAMOS, N. P.; CAVALETT, O.; BONOMI, A.
2006Segurança alimentar de comunidades rurais do semi-árido baiano: importância da produção para o auto consumo.OLIVEIRA, S. P. de; MATSUURA, M. I. da S. F.; SENA, M. G. C. de; MIRANDA, P. C.; SANTANA, F. S. de; FERREIRA, G. F.; CALDAS, R. C.
2014Sistema de informações geográficas como ferramenta de apoio à avaliação do ciclo de vida.BENTO, D. F.; PEREIRA, S. E. M.; MORANDI, M. A. B.; RAMOS, N. P.; ALVES, B. J. R.; MATSUURA, M. I. da S. F.
2014Sistemas de produção de cana-de-açúcar: avaliação de desempenho ambiental.PICOLI, J. F.; GOMES, R. T.; MATSUURA, M. I. da S. F.
2014Use of environmental and thermodynamic indicators to assess the performance of an integrated process for ethanol production.NOGUEIRA, A. R.; DONKE, A. C. G.; MATSUURA, M. I. da S. F.; MATAI, P. H. L. dos S.; KULAY, L. A.
2015Use of Life Cycle Assessment to assess environmental impacts of sunflower oil production in Brazil and proposition of alternatives for its minimization.GARCIA, K. R. L.; MATSUURA, M. I. da S. F.; HIRAKURI, M. H.; CASTRO, C. de; FRIHAUF, C. von
2016Usina Flex: comparação dos desempenhos ambiental e energético do etanol de cana-de-açúcar, milho e sorgo.DONKE, A. C. G.; VIÑAS, R.; MATSUURA, M. I. da S. F.; MATAI, P. H. L. S.; KULAY, L. A.
2005Uso de albedo de maracujá na elaboração de barra de cereais.MATSUURA, F. C. A. U.; MATSUURA, M. I. da S. F.; MENEZES, H. C. de
2005Valor nutricional da amêndoa de licuri (syagrus coronata) utilizada em preparações culinárias na região do semi-árido baiano.ANTONIASSI, R.; FREITAS, S. C. de; OLIVEIRA, S. P. de; VIEIRA, T. M. F. S.; BIZZO, H. R.; MATSUURA, M. I. da S. F.; MIRANDA, P. C.
2013Valor nutricional e processamento do fruto.VIANA, E. de S.; REIS, R. C.; MATSUURA, F. C. A. U.; MATSUURA, M. I. da S. F.