Navegando por Autor MOURA, M. R. de

Ir para: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
ou entre com as primeiras letras:  
Mostrando resultados 8 a 27 de 50 < Anterior   Próximo >
Ano de publicaçãoTítuloAutor(es)
2015Bioplásticos comestíveis de pectina e nanopartículas de quitosana.LOREVICE, M. V.; OTONI, C. G.; MOURA, M. R. de; MATTOSO, L. H. C.
2010Caracterização de filmes comestíveis à base de purê de acerola.MIRANDA, K. W. E.; MOURA, M. R. de; AZEREDO, H. M. C. de
2008Characterization of thermal and water vapor barrier properties in HPMC edible films content chitosan nanoparticles.MOURA, M. R. de; AVENA-BUSTILLOS, R. J.; MCHUGH, T. H.; KROCHTA, J. M.; MATTOSO, L. H. C.
2014Chitosan nanoparticle coatings reduce microbial growth on fresh-cut apples while not affecting quality attributes.PILON, L.; SPRICIGO, P. C.; MIRANDA, M.; MOURA, M. R. de; ASSIS, O. B. G.; MATTOSO, L. H. C.; FERREIRA, M. D.
2010Composite edible films reinforced by nano-sized particles, fibers and emulsions.MCHUGH, T. H.; AVENA-BUSTILLOS, R. J.; BILBAO-SAINZ, C.; MOURA, M. R. de; AZEREDO, H. M.; MATTOSO, L. H. C.
2010Composite edible films reinforced by nano-sized particles, fibers and emulsions.McHUGH, T. H.; AVENA-BUSTILLOS, R. J.; BILBAO-SAINZ, C.; MOURA, M. R. de; AZEREDO, H. M. C. de; MATTOSO, L. H. C.
2010Development and mechanical properties of edible films based on nanocomposites of guava puree and nanoparticles.MOURA, M. R. de; LOREVICE, M. V.; MATTOSO, L. H. C.
2011Development of bactericidal nanocomposites for food packaging.MOURA, M. R. de; MATTOSO, L. H. C.; ZUCOLOTTO, V.
2013Effect of chitosan nanoparticles and pectin content of mechanical properties and water vapor permeability of banana puree films.MARTELLI, M. R.; BARROS, T. T.; MOURA, M. R. de; MATTOSO, L. H. C.; ASSIS, O. B. G.
2009Estabilidade das suspensões de nanoparticulas de quitosana com a incorporação de fertilizantes tipo NPK.CORRADINI, E.; MOURA, M. R. de; MATTOSO, L. H. C.
2013Estabilidade de nanoemulsões para aplicação em nanocompósitos.MOURA, M. R. de; MATTOSO, L. H. C.; OTONI, C. G.
2013Estudo da incorporação de nanoestruturas na síntese de potenciais filmes bactericidas.MOURA, M. R. de; MATTOSO, L. H. C.; ZUCOLOTTO, V.
2009Estudo preliminar da incorporação de fertilizante tipo NPK em nanopartículas de quitosana.CORRADINI, E.; MOURA, M. R. de; MATTOSO, L. H. C.
2010Genotoxicity of chitosan nanoparticles with different compositions for use in food packagingLIMA, R.; FEITOSA, L.; PEREIRA, A. E. S.; MOURA, M. R. de; MATTOSO, L. H. C.; FRACETO, L. F.
2007Hidrogéis de poliacrilamida e metilcelulose.AOUADA, F. A.; MOURA, M. R. de; MUNIZ, E. C.; MATTOSO, L. H. C.
2015High pressure microfluidization reduces hydroxypropyl methylcellulose (HPMC) molecular weight but improves mechanical properties of microcrystalline cellulose (MCC)-reinforced HPMC films.OTONI, C. G.; LOREVICE, M. V.; MOURA, M. R. de; CORREA, D. S.; MATTOSO, L. H. C.
2009Hydrogels as carriers for the controlled release of paraquat.AOUADA, F. A.; MOURA, M. R. de; ORTS, W. J.; MATTOSO, L. H. C.
2009Improved barrier, mechanical and thermal properties of hydrophilic edible films by incorporation of nanoparticles and nanofibers.MCHUGH, T. H.; MATTOSO, L. H. C.; MOURA, M. R. de; AZEREDO, H. M. C. de; DOGAN, N.; AVENA-BUSTILLOS, R. J.
2008Influence of particle size on the thermal and water vapor barrier properties of HPMC films containing chitosan nanoparticles.MOURA, M. R. de; MCHUGH, T. H.; KROCHTA, J. M.; MATTOSO, L. H. C.
2009Influência do polissacarídeo metilcelulose no processo de adsorção do pesticida paraquat utilizando hidrogéis biodegradáveis.AOUADA, F. A.; MOURA, M. R. de; BORTOLIN, A.; MATTOSO, L. H. C.