Navegando por Autor HELM, C. V.

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Ano de publicaçãoTítuloAutor(es)
2013Obtenção, caracterização e avaliação do potencial antioxidante de farinha de endosperma e de casca de pinhão para fins alimentícios.ZIMMERMAN, R. S.; TAVARES, L. B. B.; COSTA, A.; SPIESS, C.; HELM, C. V.
2014Optimization of the production process of enzymatic activity of Lentinula edodes (Berk.) Pegler in holocelulases.CHICATTO, J. A.; CASTAMANN, V. A.; HELM, C. V.; TAVARES, L. B. B.
2021Palmito pupunha: produtos e subprodutos da agroindústria.HELM, C. V.; LIMA, E. A. de; TAVARES, L. B. B.; ZANONI, P. R. S.; MAGALHAES, W. L. E.
2022Phytochemical composition of yerba mate leaves (Ilex paraguariensis) and its relation with cultivation conditions.WESTPHALEN, D. J.; ANGELO, A. C.; ROSSA, U. B.; HELM, C. V.; RADETSKI, C. M.; GOMES, E. N.
2023Planting seasons and environments in initial field establishment of yerba mate clonal cultivars in Southern Brazil.AGUIAR, N. S. de; GABIRA, M. M.; SANTIN, D.; DESCHAMPS, C.; HELM, C. V.; WENDLING, I.
2018Polyphenols in yerba mate seeds: potential inhibitors of germination.MIRESKI, M. C.; BUHRER, C. de B.; HELM, C. V.; WENDLING, I.; VIEIRA, E. S. N.; SANTOS, A. F. dos; NOGUEIRA, A. C.
2024Potential of Pinhão husk (Araucaria angustifolia) as a structural reinforcement agent in the properties of edible films of Pinhão flour and gelatin.SANTANA NETO, D. C. de; PAIVA, T. S.; SANTOS, R. W. S. dos; HELM, C. V.; SILVA, F. A. P. da; JORGE, L. M. de M.; JORGE, R. M. M.
2022Potential properties of guabiroba (Campomanesia xanthocarpa O. Berg) processing: a native brazilian fruit.PRESTES, A. A.; HELM, C. V.; ESMERINO, E. A.; SILVA, R.; CRUZ, A. G. da; PRUDENCIO, E. S.
2011Pre-treatment of eucalypts biomass towards enzymatic saccharification.MAGALHAES, W. L. E.; HELM, C. V.; LIMA, E. A. de; HOFFMAN, K.; HIGA, A.; LIMA, T.
2013Pré-tratamento e hidrólise enzimática de biomassas agroindustriais.NUNES, H. C. A.; HELM, C. V.; SILVA, P. R.; HEINZ, K. G. H.; PAZZAN, A. M.; SCHOEN, C.; ANDRADE, D. R. M.; SCHULTZ, J.
2016Pré-tratamento enzimático de resíduos lignocelulósicos para sacarificação.PIRES, O. A. B.; HELM, C. V.; COUTO, G. H.; MATEI, J. C.; MACIEL, G. M.
2017Production and characterization of oat malt, and Principal Component Analysis (PCA).ANTHERO, A. G. da S.; BACH, F.; AMARAL, B. do; JORGE, R. M. M.; MARQUETTI, I.; CLETO, P. B.; LIMA, J. M. de; HELM, C. V.; PERALTA-ZAMORA, P. G.; JORGE, L. M.
2015Production of laccases by white rot fungi in static, submerged and semi-solid fermentation conditions.PIRES, O. A. B.; HELM, C. V.; COUTO, G. H.; MATEI, J. C.; MACIEL, G. M.
2010Produção de ativos fúngicos com potencial para aplicação em creme despigmentante para tratamento de melasma.COSTA, A.; HERMANN, K. L.; HELM, C. V.; TAVARES, L. B. B.
2013Produção de avicelase por Ganoderma lucidumem meio líquido com biomassa vegetal em diferentes parâmetros de cultivo.NUNES, H. C. A.; HELM, C. V.; LIMA, E. A. de
2021Produção de barra de cereais com casca de pinhão.CASTRILLON, R.; HELM, C. V.; MATHIAS, A. L.
2013Produção de biocompósito com macrofungo e resíduo de palmeira.TAVARES, L. B. B.; PEDRI, Z. C.; HELM, C. V.; MAGALHAES, W. L. E.
2011Produção de brotações e enraizamento de miniestacas de Piptocarpha angustifolia.FERRIANI, A. P.; ZUFFELLATO-RIBAS, K. C.; HELM, C. V.; BOZA, A.; WENDLING, I.; KOEHLER, H. S.
2012Produção de celulases em farelos de trigo e arroz e grão de trigo por Lentinula edodes.KONNO, C. T.; HELM, C. V.; BACHMANN, V.
2011Produção de celulases por basidiomicetos.BACHMANN, V.; TAVARES, L. B. B.; NUNES, H. C. A.; LOZANO, L. M. dos S.; LIMA, E. A. de; HELM, C. V.