Browsing by Author MOURA, M. R. de

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 13 to 32 of 50 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2010Development and mechanical properties of edible films based on nanocomposites of guava puree and nanoparticles.MOURA, M. R. de; LOREVICE, M. V.; MATTOSO, L. H. C.
2011Development of bactericidal nanocomposites for food packaging.MOURA, M. R. de; MATTOSO, L. H. C.; ZUCOLOTTO, V.
2012Efeitos de revestimentos comestíveis à base de nanopartículas de quitosana na qualidade de maçãs minimamente processadas.PILON, L.; SPRICIGO, P. C.; MIRANDA, M.; FERREIRA, M. D.; MATTOSO, L. H. C.; MOURA, M. R. de
2013Effect of chitosan nanoparticles and pectin content of mechanical properties and water vapor permeability of banana puree films.MARTELLI, M. R.; BARROS, T. T.; MOURA, M. R. de; MATTOSO, L. H. C.; ASSIS, O. B. G.
2009Estabilidade das suspensões de nanoparticulas de quitosana com a incorporação de fertilizantes tipo NPK.CORRADINI, E.; MOURA, M. R. de; MATTOSO, L. H. C.
2013Estabilidade de nanoemulsões para aplicação em nanocompósitos.MOURA, M. R. de; MATTOSO, L. H. C.; OTONI, C. G.
2013Estudo da incorporação de nanoestruturas na síntese de potenciais filmes bactericidas.MOURA, M. R. de; MATTOSO, L. H. C.; ZUCOLOTTO, V.
2009Estudo preliminar da incorporação de fertilizante tipo NPK em nanopartículas de quitosana.CORRADINI, E.; MOURA, M. R. de; MATTOSO, L. H. C.
2010Genotoxicity of chitosan nanoparticles with different compositions for use in food packagingLIMA, R.; FEITOSA, L.; PEREIRA, A. E. S.; MOURA, M. R. de; MATTOSO, L. H. C.; FRACETO, L. F.
2007Hidrogéis de poliacrilamida e metilcelulose.AOUADA, F. A.; MOURA, M. R. de; MUNIZ, E. C.; MATTOSO, L. H. C.
2015High pressure microfluidization reduces hydroxypropyl methylcellulose (HPMC) molecular weight but improves mechanical properties of microcrystalline cellulose (MCC)-reinforced HPMC films.OTONI, C. G.; LOREVICE, M. V.; MOURA, M. R. de; CORREA, D. S.; MATTOSO, L. H. C.
2009Hydrogels as carriers for the controlled release of paraquat.AOUADA, F. A.; MOURA, M. R. de; ORTS, W. J.; MATTOSO, L. H. C.
2009Improved barrier, mechanical and thermal properties of hydrophilic edible films by incorporation of nanoparticles and nanofibers.MCHUGH, T. H.; MATTOSO, L. H. C.; MOURA, M. R. de; AZEREDO, H. M. C. de; DOGAN, N.; AVENA-BUSTILLOS, R. J.
2008Influence of particle size on the thermal and water vapor barrier properties of HPMC films containing chitosan nanoparticles.MOURA, M. R. de; MCHUGH, T. H.; KROCHTA, J. M.; MATTOSO, L. H. C.
2009Influência do polissacarídeo metilcelulose no processo de adsorção do pesticida paraquat utilizando hidrogéis biodegradáveis.AOUADA, F. A.; MOURA, M. R. de; BORTOLIN, A.; MATTOSO, L. H. C.
2010Melhoria nas propriedades mecânicas de filmes comestíveis de polpa de goiaba com a adição de nanopartículas de quitosana.LOREVICE, M. V.; MOURA, M. R. de; ZUCOLOTTO, V.; MATTOSO, L. H. C.
2012Nanocompósitos ativos contendo nanopartículas de titânio com melhoria nas propriedades de barreira ao vapor de água.MOURA, M. R. de; MATTOSO, L. H. C.; ZUCOLOTTO, V.
2012Nanopartículas de N,N,N-trimetil quitosana como suporte para liberação controlada de vitaminas. I. Propriedades morfológicas.BRITTO, D. de; MOURA, M. R. de; AOUADA, F. A.; MATTOSO, L. H. C.; ASSIS, O. B. G.
2012Nanopartículas de N,N,N-trimetil quitosana como suporte para liberação controlada de vitaminas. II. Análise espectroscópicaBRITTO, D. de; MOURA, M. R. de; AOUADA, F. A.; MATTOSO, L. H. C.; ASSIS, O. B. G.
2009Nanopartículas de quitosana aplicadas em filmes comestíveis de HPMC para melhoria nas propriedades.MOURA, M. R. de; AVENA-BUSTILLOS, R. J.; MCHUGH, T. H.; KROCHTA, J. M.; MATTOSO, L. H. C.