Skip navigation
Home
Browse
Embrapa Units
Browse Items by:
Issue Date
Author
Editor
Title
Subject
Type
About
Alice
Embrapa's Library System (SEB)
Data interoperability
Governance policy
Frequently questions
Contact
Statistics
Browsing by Subject Wines
Jump to:
0-9
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
or enter first few letters:
Sort by:
title
issue date
Date created
In order:
Ascending
Descending
Results/Page
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
55
60
65
70
75
80
85
90
95
100
Authors/Record:
All
1
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
Showing results 1 to 20 of 45
next >
Issue Date
Title
Author(s)
2012
A concept for the viticulture of 'tropical wines'.
TONIETTO, J.
;
PEREIRA, G. E.
2020
A short training as an enhancer of sensory ability: the case of red wine consumers.
VERÍSSIMO, C. M.
;
MORAIS, S. de M.
;
LIMA, L. L. de A.
;
PEREIRA, G. E.
;
MACIEL, M. I. S.
2009
Acompanhamento da população leveduriana em vinhos tropicais utilizando microscópio automático fluorecente.
TRICHES, W. dos S.
;
DINIZ, B. C. R.
;
OLIVEIRA, V. de S.
;
MARTINS, A. M.
;
ARAÚJO, A. J. de B.
;
ALVES, L. A.
;
PEREIRA, G. E.
2011
Aroma profile of Cabernet Sauvignon tropical wines produced in Northeastern of Brazil.
ARAÚJO, A. J. de B.
;
VANDERLINDE, R.
;
OLIVEIRA, J. B.
;
NASCIMENTO, R. L.
;
BIASOTO, A. C. T.
;
PEREIRA, G. E.
2008
Avaliação da composição da uva e do vinho varietal 'Tempranillo' segundo a época de produção, na região do Vale do Submédio São Francisco.
PEREIRA, G. E.
;
GUERRA, C. C.
;
ALVES, L. A.
2018
Avaliação da composição fenólica de vinhos brancos "chenin blanc" elaborados com diferentes agentes de colagem.
SILVA, I. S.
;
BARROS, A. P. A.
;
SILVA, A. de S.
;
NOGUEIRA, E. T. da
;
CORREA, L. C.
;
BIASOTO, A. C. T.
2020
Avaliação da estabilidade do vinho 'Syrah' do Submédio do Vale do São Francisco e influência do uso de chips de carvalho.
OLIVEIRA, I. G. de
;
SILVA, T. de M.
;
NUNES, G. da S.
;
NASCIMENTO, D. C. do
;
BARROS, E. S. de
;
BIASOTO, A. C. T.
2016
Avaliação física de frutos em variedades Vitis vinifera na microrregião de Brejão-PE.
SOUSA, R. L. de
;
MUSSER, R. dos S.
;
SILVA, M. M. da
;
LEAO, P. C. de S.
;
ARAUJO, J. B. de
2020
Biogenic amines and the antioxidant capacity of juice and wine from brazilian hybrid grapevines.
GOMEZ, H. A. G.
;
MARQUES, M. O. M
;
BORGES, C. O.
;
MINATE, I. O.
;
MONTEIRO, G. C.
;
RITSCHEL, P. S.
;
ZANUS, M. C.
;
DIAMANTE, M. S.
;
KLUGE, R. A.
;
LIMA
;
LIMA, G. P. P
2015
Caracterização fenológica de cultivares de uvas para elaboração de vinhos no Vale do São Francisco na safra do primeiro semestre de 2015.
NASCIMENTO, J. H. B.
;
COSTA, J. P. D.
;
SOUZA, E. M. de C.
;
REGO, J. I. de S.
;
LEAO, P. C. de S.
2009
Caracterização físico-química de vinhos brancos elaborados na região do Submédio do Vale do São Francisco, Brasil.
OLIVEIRA, V. de S.
;
DINIZ, B. C. R.
;
MARTINS, A. M.
;
ARAÚJO, A. J. de B.
;
TRICHES, W. dos S.
;
ALVES, L. A.
;
PEREIRA, G. E.
2011
Composição físico-química de vinhos tropicais elaborados no Nordeste do Brasil.
ARAÚJO, A. J. B.
;
BIASOTO, A. C. T.
;
NASCIMENTO, R. L.
;
VANDERLINDE, R.
;
PEREIRA, G. E.
2010
Degree-days and phenological characterization of five red grapevines cultivated in a tropical semi-arid region of Brazil.
BORGES, R. M. E.
;
MOURA, M. S. B. de
;
LEAO, P. C. de S.
;
GONÇALVES, N. P. da S.
;
BRANDÃO. E. O.
;
ALVES, E. O. dos S.
;
SILVA, T. G. F. da
2010
Détermination des caractéristiques aromatiques de vins tropicaux Syrah et Tempranillo élaborés au Nord-/est du Brésil.
ARAÚJO, A. J. de B.
;
VANDERLINDE, R.
;
LIMA, L. L. de A.
;
PEREIRA, G. E
2019
Effects of consuming different doses of red wine on male blood pressure.
BARBOSA FILHO, E. de A.
;
PEREIRA, G. E.
;
TEIXEIRA-ARAUJO, A. A.
;
SARAIVA, L. C.
;
ARAUJO, I. S.
;
ARAUJO, W. A.
;
NASCIMENTO, R. L.
;
CARVALHO, F. O.
2020
Effects of soil and vineyard characteristics on volatile, phenolic composition and sensory profile of Cabernet Sauvignon wines of Campanha Gaúcha: supplementary information.
NICOLLI, K. P.
;
BIASOTO, A. C. T.
;
GUERRA, C. C.
;
SANTOS, H. P. dos
;
CORREA, L. C.
;
WELKE, J. E.
;
ZINI, C. A.
2008
Enological potential of grapes produced in different periods in a tropical region of Northeast Brazil.
PEREIRA, G. E.
;
GUERRA, C. C.
2023
Evolution of anthocyanin content during grape ripening and characterization of the phenolic profile of the resulting wine by comprehensive two-dimensional liquid chromatography.
LAGO, L. O.
;
SWIT, P.
;
SILVA, M. M. da
;
BIASOTO, A. C. T.
;
WELKE, J.
;
MONTERO, L.
;
HERRERO, M.
2019
Faunal analysis and injuries characterization of polistinae (hymenoptera, vespidae) in niagara rosada vineyards in Bento Gonçalves, Rio Grande do Sul state, Brazil.
OLIVEIRA, I. M. de
;
LOECK, A. E.
;
GARCIA, F. R. M.
;
BOTTON, M.
2017
Fenologia e requerimentos térmicos da videira Chenin Blanc no Submédio do Vale do São Francisco.
COSTA, J. P. D.
;
LIMA, M. A. C. de
;
LEAO, P. C. de S.