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Ano de publicação | Título | Autor(es) |
2018 | Caracterização química do óleo essencial de açafrão (Curcuma longa L.) em Manaus, AM. | CHAVES, F. C. M.; BIZZO, H. R.; OLIVEIRA, M. R. de; GAMA, P. E.; CHAGAS, E. C. |
2017 | Chemical Composition and Antimicrobial Activity of Essential Oils of Two Asteraceae from the Brazilian Cerrado. | SANTOS, M. C. S.; BIZZO, H. R.; GAMA, P. E.; VIEIRA, R. F.; MORENO, D. S. A. |
2017 | Chemical Composition and Antimicrobial Activity of the Essential Oils of Two Species of Lippia (Verbenaceae) from the Brazilian Cerrado. | SANTOS, M. C. S.; BIZZO, H. R.; GAMA, P. E.; VIEIRA, R. F.; MORENO, D. S. A. |
2016 | Composição química do óleo essencial de gengibre em diferentes condições de armazenamento. | CHAVES, F. C. M.; KANO, C.; SANTOS, M. S. dos; SILVA, T. M. P. e; CHAGAS, E. C.; OLIVEIRA, M. R. de; GAMA, P. E. |
2014 | Essential oils constituents and antimicrobial activity from high altitude Brazilian species: Baccharis parvidentata, Hyptis monticola and Lippia origanoides. | PERERA, W. H.; BIZZO, H. R.; GAMA, P. E.; ALVIANO, C. S.; SALIMENA, F. R.; ALVIANO, D. S.; LEITÃO, S. |
2017 | Estudo comparativo da atividade anti-helmíntica de óleos essenciais de Piper sobre o nematoide parasita de ovinos, Haemonchus contortus. | GAINZA, Y. A.; LOPES, L. G.; SILVA, M. H.; GIRALDELO, L. A.; BIZZO, H. R.; GAMA, P. E.; CHAVES, F. C. M.; CHAGAS, A. C. S. |
2015 | Evaluation on chemical composition of essential oil from Lippia sidoides with different storage conditions. | GAMA, P. E.; ASSIS, M. B. S.; KANO, C.; CHAGAS, E. C.; OLIVEIRA, M. R. de; CHAVES, F. C. M.; BIZZO, H. R. |
2015 | Evaluation on chemical composition of essential oil from Lippia sidoides with different storage conditions. | GAMA, P. E.; ASSIS, M. B. de; KANO, C.; CHAGAS, E. C.; OLIVEIRA, M. R.; CHAVES, F. C. M.; BIZZO, H. R. |
2013 | Inibição da atividade proteásica de Candida albicans pelos óleos essenciais de quatro espécies de Piper. | AZEVEDO, M. M. B. de; ALMEIDA, C. A.; CHAVES, F. C. M.; GAMA, P. E.; CUNHA, A. L. B. da; BATISTA, A. C.; SANTOS, E. da S.; BIZZO, H. R.; ALVIANO, C. S. |
2013 | Inibição da atividade proteásica de Candida albicans pelos óleos essenciais de quatro espécies de Piper. | AZEVEDO, M. M. B. de; ALMEIDA, C. A.; CHAVES, F. C. M.; GAMA, P. E.; CUNHA, A. L. B. da; BATISTA, A. C.; SANTOS, E. da S.; BIZZO, H. R.; ALVIANO, C. S. |
2013 | Inibição do crescimento de Rhizopus oryzae pelos óleos essenciais de Piper hispidum, Piper marginatum, Piper tuberculatum e Piper sp.: efeito no biofilme e na atividade peptidásica. | AZEVEDO, M. M. B. de; ALMEIDA, C. A.; CHAVES, F. C. M.; GAMA, P. E.; CUNHA, A. L. B. da; BATISTA, A. C.; SANTOS, E. da S.; BIZZO, H. R.; ALVIANO, C. S. |
2013 | Inibição do crescimento de Rhizopus oryzae pelos óleos essenciais de Piper hispidum, Piper marginatum, Piper tuberculatum e Piper sp.: efeito no biofilme e na atividade peptidásica. | AZEVEDO, M. M. B. de; ALMEIDA, C. A.; CHAVES, F. C. M.; GAMA, P. E.; CUNHA, A. L. B. da; BATISTA, A. C.; SANTOS, E. da S.; BIZZO, H. R.; ALVIANO, C. S. |
2022 | Insecticidal activity of Piper aduncum oil: variation in dillapiole content and chemical and toxicological stability during storage. | FAZOLIN, M.; MONTEIRO, A. F. M.; BIZZO, H. R.; GAMA, P. E.; VIANA, L. de O.; LIMA, M. E. C. de |
2014 | Leaf volatiles of neomitranthes obscura (Myrtaceae) from massambaba restinga, Rio de Janeiro. | VICTÓRIO, C. P.; ARRUDA, R. C. O.; SILVEIRA, E. G. P.; AZEVEDO, A. C.; GAMA, P. E.; BIZZO, H. R. |
2019 | Method development for the analysis of volatile compounds in olive oil. | BRILHANTE, N. S.; BIZZO, H. R.; FARIA-MACHADO, A. F. de; SANTOS, M. C. da S.; GAMA, P. E. |
2015 | Natural oxidation of monoterpenes in Protium heptaphyllum oilresin. | ALBINO, R. da C.; OLIVEIRA, P. C. de; BIZZO, H. R.; GAMA, P. E.; OLIVEIRA, D. R. |
2015 | Production of rhizomes, content and composition of essential oil of accessions of turmeric in response to nitrogen. | OKA, J. M.; CHAVES, F. C. M.; BERNI, R.; CUNHA, A. L. B. da; BIZZO, H. R.; GAMA, P. E. |
2015 | Production of rhizomes, content and composition of essential oil of accessions of turmeric in response to nitrogen. | OKA, J. M.; CHAVES, F. C. M.; BERNI, R.; CUNHA, A. L. B. da; BIZZO, H. R.; GAMA, P. E. |
2017 | Scents from Brazilian Cerrado: The essential oil from the leaves of Chromolaena chaseae (Asteraceae). | CRUZ, G. S.; VIEIRA, R. F.; GOMES, I. S.; GAMA, P. E.; SANTOS, M. C. S.; BIZZO, H. R. |
2017 | Scents from Brazilian Cerrado: the essential oil from the leaves of Protium ovatum (Burseraceae). | GAMA, P. E.; SANTOS, M. C. S.; VIEIRA, R. F.; GOMES, I. S.; CRUZ, G. S.; BIZZO, H. R. |