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Ano de publicação | Título | Autor(es) |
2020 | Biogenic amines and the antioxidant capacity of juice and wine from brazilian hybrid grapevines. | GOMEZ, H. A. G.; MARQUES, M. O. M; BORGES, C. O.; MINATE, I. O.; MONTEIRO, G. C.; RITSCHEL, P. S.; ZANUS, M. C.; DIAMANTE, M. S.; KLUGE, R. A.; LIMA; LIMA, G. P. P |
2014 | 'BRS Magna': a novel grape cultivar for juice making, with wide climatic adaptation. | RITSCHEL, P. S.; MAIA, J. D. G.; CAMARGO, U. A.; ZANUS, M. C.; SOUZA, R. T. de; FAJARDO, T. V. M. |
2015 | 'BRS Magna': a novel grape cultivar for juice making, with wide climatic adaptation. | RITSCHEL, P. S.; MAIA, J. D. G.; CAMARGO, U. A.; ZANUS, M. C.; SOUZA, R. T. de; FAJARDO, T. V. M. |
2019 | Caracterização fenológica e agronômica e análise da qualidade de uvas "Moscato Branco". | DEBIASI, J. B.; MOSCONE, L. G.; ZANUS, M. C.; QUECINI, V.; GROHS, D. S.; TAFFAREL, J. C.; CONCEIÇÃO, L. D. H. C. S. DA; MAIA, J. D. G.; RITSCHEL, P. S. |
2020 | Caracterização sensorial dos vinhos finos tranquilos e espumantes de regiões de altitudes de Santa Catarina. | CALIARI, V.; ZANUS, M. C. |
2011 | Caracterização terpênica de vinhos da variedade Lorena. | MARCON, A. R.; CARNEILI, G. J.; DUTRA, S. V.; SPINELLI, F.; ADAMI, L.; LEONARDELLI, S.; WEBBER, V.; ZANUS, M. C.; VANDERLINDE, R. |
2010 | Características sensoriais de vinhos tropicais. | GUERRA, C. C.; PEREIRA, G. E.; ZANUS, M. C. |
2018 | Characterization of the aroma profile of novel Brazilian wines by solid-phase microextraction using polymeric ionic liquid sorbent coatings. | CRUCELLO, J.; MIRON, L. F. O.; FERREIRA, V. H. C.; NAN, H.; MARQUES, M. O. M.; RITSCHEL, P. S.; ZANUS, M. C.; ANDERSON, J. L.; POPPI, R. J.; HANTAO, L. W. |
2012 | Characterization of the volatile profile of Brazilian Merlot wines through comprehensive two dimensional gas chromatography time-of-flight mass spectrometric detection. | WELKE, J. E.; MANFROI, V.; ZANUS, M. C.; LAZZAROTTO, M.; ZINI, C. A. |
2011 | Cobertura plástica sobre o vinhedo e suas influências nas características físico-químicas do mosto e do vinho. | CHAVARRIA, G.; SANTOS, H. P. dos; ZANUS, M. C.; MARODIN, G. A. B.; ZORZAN, C. |
2013 | Comparative agronomical, phenological and molecular analyses between the grape variety 'Moscato branco' and accessions of Brazilian and French grape germplasm banks. | MARTINS, A. M.; ANJOS, L. M. dos; LONGHI, P.; MAIA, J. D. G.; BOURSIQUOT, J.-M.; LEGRAND, D.; ZANUS, M. C.; TONIETTO, J.; FERREIRA, M. E.; RITSCHEL, P. |
2010 | Comportamento meteorológico e sua influência na vindima de 2010 na Serra Gaúcha. | TAFFAREL, J. C.; ZANUS, M. C.; MANDELLI, F. |
2011 | Composição fenólica e atividade antioxidante de resíduos agroindustriais. | MELO, P. S.; BERGAMASCHI, K. B.; TIVERON, A. P.; MASSARIOLI, A. P.; OLDONI, T. L. C.; ZANUS, M. C.; PEREIRA, G. E.; ALENCAR, S. M. de |
2011 | Composição fenólica e atividade antioxidante de resíduos agroindustriais. | MELO, P. S.; BERGAMASCHI, K. B.; TIVERON, A. P.; MASSARIOLI, A. P.; OLDONI, T. L. C.; ZANUS, M. C.; PEREIRA, G. E.; ALENCAR, S. M. de |
2008 | Composição físico-química de uvas Cabernet Sauvignon da Encosta Superior do Nordeste do RS. | GUERRA, C. C.; MANDELLI, F.; TONIETTO, J.; ZANUS, M. C. |
2010 | Conservação, valorização e uso de recursos genéticos de uva. | RITSCHEL, P. S.; MAIA, J. D. G.; QUECINI, V.; GIRARDI, C. L.; ZANUS, M. C.; SILVEIRA, S. V. da; FAJARDO, T. V. M.; NAVES, R. de L.; CONCEIÇÃO, M. A. F.; SOUZA, R. T. de |
2016 | Criteria used in the specification document on the use for geographical indications of fine wines in Brazil. | TONIETTO, J.; PEREIRA, R. V.; ZANUS, M. C.; FALCADE, I.; GUERRA, C. C. |
2016 | Criteria used in the specifications for geographical indications of fine wines in Brazil / Critères utilisés dans les cahiers des charges des indications géographiques des vins fins au Brésil. | TONIETTO, J.; PEREIRA, R. V.; ZANUS, M. C.; GUERRA, C. C.; FALCADE, I. |
2006 | Degustação de vinhos e espumantes. | ZANUS, M. C.; PEREIRA, G. E. |
2014 | Determination of the possible contribution to aroma using odor activity values of volatile compounds of wines analyzed by comprehensive two dimensional gas chromatography. | WELKE, J. E.; BARBARÁ, J. A.; ZANUS, M. C.; LAZZAROTTO, M.; ZINI, C. A. |