Recent Submissions
ABSTRACT. Diet influences ruminal methane emissions by modulating the compositionand activity of the rumen microbiome. However, how diet shapes the functional capacityof the rumen microbiome in Nelore cattle (Bos indicus), a key tropical beef breed, remainsunclear. This study used metatranscriptomics&...
Forage peanut (Arachis pintoi Krapov. & W.C.Greg.) is an herbaceous perennial forage legume used as animal feed, mainly planted in pastures intercropped with forage grasses. This work introduces 'BRS Oquira’' a newly released cultivar developed by Embrapa.
O livro aborda, em linguagem simples e direta, as técnicas cruciais para transformar dados de sensores orbitais?que monitoram a Terra há mais de 50 anos?em informações úteis para diversas áreas. Reconhecendo que a tecnologia transcendeu o meio acadêmico, chegando a aplicações populares, ...
Understanding the population dynamics of the corn leafhopper Dalbulus maidis (Hemiptera: Cicadellidae), the vector of pathogens responsible for maize stunt diseases, is essential for establishing an integrated management program for this pest. Defining an easy, fast, accurate and representative sampli...
Plants have developed specific mechanisms to tackle environmental challenges. During one annual period, a dioecious yerba mate with rhythmic growth can present two growth units (GU1 and GU2) intercalated with two rest periods (R1 and R2). We hypothesized that photosynthetic performance will&...
Para avaliar a ocorrência da população fúngica em toda cadeia do café, abrangendo a micobiota externa e mesocarpo dos frutos, além da parte interna dos grãos, foram utilizados os meios de cultura de batata dextrose– ágar (BDA) e DG18. Este estudo foi conduzido na Embrapa ...
The ongoing collection effort has resulted in a total of 173 accessions of A. pintoi and 45 of A. repens, and a Forage Arachis Genebank has been established in the Amazon region with the aim of developing new options to increase the sustainability and quality of gras...
The production of lettuce seedlings (Lactuca sativa L.) is a fundamental process for maintaining the good quality of the final product, as well as for maintaining the sustainability of crops. The objective of this study was to evaluate the potential of nine bacterial isolates ...
Resumo: A cadeia de produção de leite tem assumido compromissos importantes para a descarbonização do setor, aderindo aos novos requisitos de sustentabilidade. Empresas de laticínios estão empenhadas em neutralizar o impacto ambiental de suas operações como contribuição ao planeta e têm unid...
Este livro, lançado pelo Governo do Brasil durante a COP30 — que o país tem a honra de sediar em 2025 —, representa uma contribuição direta da pesquisa agropecuária brasileira ao enfrentamento da mudança climática. Resultado do trabalho coletivo de pesquisadores da Empresa Brasilei...
-
Embrapa Café (SAPC) 1272
-
Embrapa Soja (CNPSO) 3749
-
Embrapa Solos (CNPS) 2761
-
Embrapa Territorial 1533
-
Embrapa Trigo (CNPT) 2673
- 794 CARVALHO, H. W. L. de
- 759 ALENCAR, M. M. de
- 676 MATTOSO, L. H. C.
- 651 CRUZ, I.
- 651 MELO, L. C.
- 631 CARDOSO, M. J.
- 557 ROCHA, M. de M.
- 537 COSTA, N. de L.
- 519 NOGUEIRA, A. R. de A.
- 507 PEREIRA, H. S.
- . next >
- 917 Melhoramento
- 894 Café
- 881 Rendimento
- 878 Forragem
- 864 Clima
- 862 Sorghum Bicolor
- 858 Bactéria
- 845 Sensoriamento Remoto
- 834 Conservação
- 832 Sustentabilidade
- . < previous next >
- 16954 2020 - 2026
- 66764 2010 - 2019
- 35357 2000 - 2009
- 10622 1990 - 1999
- 3947 1980 - 1989
- 886 1970 - 1979
- 92 1960 - 1969
- 104 1950 - 1959
- 32 1940 - 1949
- 1 1938 - 1939